Plantjes bestellen via Groene Helden

Speciaal voor onze tuineigenaren

Om het onze tuineigenaren zo makkelijk mogelijk te maken werken we samen met stadskwekerij Groene Helden. Via hen kun je voorgekweekte plantjes bestellen voor in de moestuin. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Lees dan de folder die de Groene Helden speciaal voor ons heeft samengesteld en/of vul de bestellijst in. De planten zullen eind april geleverd worden, dan is het namelijk de juiste tijd om ze te planten.

Stadskwekerij Groene Helden is een spin-off van de Zeeheldentuin en heeft als doel het Zeeheldenkwartier zo veel mogelijk te vergroenen. Daarnaast regelen we alles wat betreft de beplanting in de Zeeheldentuin. Ook het moestuingedeelte van de Zeeheldentuin willen we begeleiden en faciliteren waar nodig is. Dit onder andere door middel van cursussen en het leveren van kwalitatief hoogwaardig plantmateriaal.

Om een goede start te maken met je eigen moestuinbakken kun je via Groene Helden voorgekweekte plantjes aanschaffen. Sommige planten kunnen eenvoudig uit zaad worden opgekweekt, zoals rucola, spinazie en tuinbonen. Een behoorlijk aantal planten zijn moeilijker zelf uit zaad op te kweken en slaan vervolgens vaak moeilijk aan als ze in de volle grond worden gezet. Bij dit soort planten zoals aubergine, broccoli, meloen, paprika en tomaat is het effectiever om te werken met voorgekweekte plantjes (perspotplantjes), die al een goed ontwikkeld wortelstelsel hebben. De planten zijn sterker en geven meer oogst. Zeker voor beginnende moestuinierders wordt het kweken van eigen groente zo een stuk toegankelijker gemaakt. 

Heeft u er behoefte aan? 
Kijk dan voor meer informatie op onze website of lees de folder. Direct bestellen kan natuurlijk ook. Vul dan de bestellijst in. De planten worden in april geleverd, dit is namelijk het juiste moment om ze in de grond te zetten.

Deel dit bericht!

« Bekijk al het nieuws

Al het nieuws