Stappen door het Zeeheldenkwartier

20 September Stappen met de HSP

Zondag 20 september vindt de eerste wandeling plaats in de serie “Stappen met de HSP”. De initiatiefnemers van dit ‘Stappenplan’ willen de leden en sympathisanten van de Haagse Stads Partij en eigenlijk alle Hagenaars die de stad een warm hart toedragen in contact brengen met bijzonder leuke mensen die hun energie steken in een nog mooier Den Haag. Onder deze initiatieven bevindt zich ook de Zeeheldentuin.

De eerste wandeling in de reeks gaat langs wijk- en bewonersinitiatieven in het Zeeheldenkwartier die ieder op hun eigen manier invulling geven aan het thema ‘verbinden’. De route hieronder kan nog worden gewijzigd, omdat we druk doende zijn om nog meer Zeehelden te betrekken bij ons ‘stappen’plan.

Startpunt van de wandeling is de Roggeveenstraat. Tussen de nummers 78 en 80 bevindt zich de toegang naar Biologische moestuin het Welpje, een bijzondere ontmoetingsplek die in enkele  maanden tijd tot stand kwam dankzij de inzet van bewoners. Een opvallend initiatief is ook de Zeeheldentuin aan de Tasmanstraat; deze tuin bestaat uit zo’n negentig moestuinen, een boomgaard, een siertuin met zitjes en picknickbanken en een natuurspeeltuin voor de kinderen, dit alles van hergebruikt materiaal. Langs de route treffen we eveneens de Tempel aan de Prins Hendrikstraat 39. Dit rijksmonument is energiezuinig gerenoveerd, met behoud van de oorspronkelijke stijlkenmerken. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Zeeheldentheater aan de Trompstraat, een theater waar duurzaamheid en culturele diversiteit samenkomen;  Make it ART Worthy (MIAW) aan de Noordwal 18, een nieuwetijdse broedplaats en galerie waar kunst en maatschappij in brede zin en laagdrempelig aan elkaar worden verbonden; We wandelen langs de bomen die gekapt dreigen te worden aan de Toussaintkade en de Veenkade. Bewoners strijden momenteel heel hard om de bomen te behouden. De wandelroute gaat verder langs de Haagsche Kopjes, een creatieve kapperszaak met een maatschappelijk en cultureel betrokken team; De Groene Eland, de bewonersorganisatie die draait op vrijwilligers en  “een spilfunctie in het publieke domein” vervult en de Crispijnstraat, waar de bewoners zich sterk maken voor het behoud van de schoenmakersvakschool; De Grote Pyr aan de Waldeck Pyrmontkade, een monumentaal en ecologisch pand waar bewoners en bedrijven zijn verenigd en tenslotte “Den Haag in Transition” (DHIT), een netwerkorganisatie die samen activiteiten onderneemt, gericht op duurzaamheid, participatie en een milieubewuste leefstijl.

De mensen achter al deze initiatieven vertellen op de 20e september graag meer over deze projecten. Wil je deelnemen aan deze inspirerende wandeling? Je bent van harte welkom.

Je kunt je aanmelden per e-mail: stappen.met.de.hsp@hotmail.com.

Goed om te weten! De wandeling duurt 3 à 4 uur en gaat om 13.30 uur van start op de Roggeveenstraat 78-80. Eindpunt van de wandeling is de Witte de Withstraat 119, waar DHIT is gevestigd. Op deze plek is er tijd voor een hapje, een drankje en … een muzikale noot.

Zet ook jouw wijk op de kaart
Er zijn nog heel veel meer mooie wijken in Den Haag. Wij nodigen je van harte uit om samen met ons een nieuwe inspirerende wandeling te organiseren door jouw wijk. We wachten je mailtje met belangstelling af.

Deel dit bericht!

« Bekijk al het nieuws

Al het nieuws