Zeeheldentuin wint eerste prijs tijdens Europese conferentie voor groene infrastructuur.

De Zeeheldentuin in Den Haag heeft de EUGIC 2015 Award gewonnen in de categorie uitgevoerde projecten in Europese steden. De prijs wordt uitgereikt tijdens de eerste editie van de European Urban Green Infrastructure Conference (EUGIC) in Wenen. Het ontwerp van de Zeeheldentuin, gemaakt door DGJ Architects & Landscapes, wordt door de jury geprezen om het samen met buurtbewoners creëren van een groene plek in versteend gebied, waarin biodiversiteit, het recyclen en hergebruiken van materialen uit de stad, en het voorkomen van wateroverlast een rol spelen. De tweede en derde prijs zijn gegaan naar respectievelijk een groene woonkamer in Ludwigsburg, Duitsland en een duurzaam kantoor in Sofia, Bulgarije.

De European Urban Green Infrastructure Conference (EUGIC) wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en vindt plaats op 23 en 24 november in Wenen. Deze eerste EUGIC zal ingaan op kwesties als klimaatverandering, verlies van biodiversiteit , water- en energiemanagement, gezondheid en de gemeenschap - en hoe op de natuur gebaseerde oplossingen kunnen helpen om hier een bijdrage aan te leveren. Experts op het gebied van stedelijke groene infrastructuur zullen hun kennis en ervaring delen.

Als winnaar van de EUGIC 2015 Award, wordt het project de Zeeheldentuin tijdens deze conferentie tentoongesteld. Daarnaast zal er informatie over het project te vinden zijn in de brochure die tijdens de conferentie wordt uitgereikt. De Zeeheldentuin en DGJ Architects & Landscapes zijn erg blij met deze internationale waardering. Hiermee wordt nogmaals duidelijk dat een initiatief als de Zeeheldentuin inspeelt op een maatschappelijk behoefte.

DGJ Architects & Landscapes is een internationaal architectenbureau, die al vele prijzen en ontwerpcompetities heeft gewonnen met ontwerpen op het gebied van architectuur en landschapsarchitectuur. Het unieke van de Zeeheldentuin is dat het ontwerp samen met buurtbewoners en kinderen is gemaakt. Zowel professionele als lokale betrokkenen hebben zich vrijwillig ingezet voor de totstandkoming van de buurttuin. Door de aanhoudende inzet van vele omwonenden en organisaties, en de medewerking van de Gemeente Den Haag, kan het Zeeheldenkwartier nu dagelijks genieten van zijn eigen groene oase in de stad.

Deel dit bericht!

« Bekijk al het nieuws

Al het nieuws