Designkwartier in de Zeeheldentuin

Kom op 29-30-31 mei naar de Zeeheldentuin

Van 29 t/m 31 mei staat het Zeeheldenkwartier volledig in het teken van Design. Dan vindt namelijk de tweede editie van het DesignKwartier plaats. Een van de deelnemende kunstnaars, Robbin Baas, stelt zijn Natura Culta tentoon in de Zeeheldentuin. Daarnaast organiseren wij zelf op vrijdag en zaterdag om 13:30 en 16:00 uur een korte rondleiding door de tuin, waarbij je alles te weten komt over het hoe en wat van de tuin. Dit alles is vrij te bezoeken.

Designkwartier
Het Haagse Zeeheldenkwartier met talloze lunchcafes en een diversiteit aan designwinkels staat bekend om zijn speciaalzaken. Het is een buurt waar kleinschalig ondernemen hoogtij viert. Tijdens het festival transformeert de wijk drie dagen lang in één groot Designkwartier. Binnen en buiten, in speciaal door de ontwerpers ingerichte pop-up stores, specials in bestaande zaken en exposities in gerenommeerde culturele instellingen. De bezoeker maakt kennis met nieuw design recht uit het atelier en met de verhalen van de ontwerpers.

Natura Culta van Robbin Baas
Het valt bijna niet op, maar naast het gerinkel van trambellen en talloze auto’s horen we de mussen kwetteren, bijen zoemend naar nectar zoeken en zien we vlinders die zich koesteren in de zon. De Natuur verandert, enerzijds verdwijnt het in een rap tempo en anderzijds zien we haar floreren binnen de stad in de vorm van daktuinen en kleine akkers. Als ambachtelijke ontwerper brengt Robbin Baas met de collectie Natura Culta kleine maar buitengewoon belangrijke dieren onder de aandacht waarvoor hij producten ontwerpt die de natuur binnen de stad en rond het huis een handje helpt. Het gaat om producten die het dierenleven vergemakkelijkt en ons als gebruiker dit leefplezier laat meemaken. Robbin Baas wil de gebruiker onderdeel laten zijn van het product. Hij of zij vormt een schakel binnen het proces, denkende aan oogsten, voeren en onderhouden.

Rondleiding
Tijdens het Designkwartier worden er op vrijdag en zaterdag om 13:30 en om 16:00 uur kleine rondleidingen georganiseerd door de Zeeheldentuin. De tuinenthousiastelingen nemen je mee door de vier gebieden van de tuin en vertellen alles over het ontstaan, de plannen en de realisatie. Vind je het leuk om meer te horen over dit bijzonder groene buurtinitiatief? Komt dan naar de Zeeheldentuin en haak aan bij een van de rondleidingen. Op vrijdag en zaterdag wordt er tevens door een klein team geklust in de tuin.

Deel dit bericht!

« Bekijk al het nieuws

Al het nieuws