Burendag in de Zeeheldentuin

klussen, lunchen en de doop van de boot

Op zaterdag 26 september is het de Nationale Burendag. Ook in de Zeeheldentuin vieren wij dit. We nodigen alle tuinvrienden en buren uit voor een gezellige dag in de tuin. In de ochtend hebben we een activiteiten voor jong en oud. De volwassenen gaan aan de slag met een leuke klus, de kinderen worden vermaakt met activiteiten van het Haags Kinderatelier. Deze actieve ochtend. Na een actieve ochtend schuiven we met z'n allen aan de lunchtafel voor een broodje, soepje, knakworst of tuingroenten. De burendag wordt afgesloten met de doop van de boot en het onthullen van de naam.

De burendag in de tuin is een dag voor iedereen. Daarom hebben we er bij het programma op gelet dat naast de volwassenen zeker ook de kinderen een mooi programma krijgen aangeboden. Helemaal omdat het hun speelboot is die na de burendag officieel in gebruik genomen gaat worden. Het is dan ook aan hen om de boot te dopen met kleurrijke waterballonen en een glaastje kinderbubbels. 

In de ochtend wordt er geklust in de tuin. De laatste klussen voor de herst toeslaat. En natuurlijk ook een mooi moment om de tuintjes winterklaar te maken. Voor de kids is er in twee leeftijdsgroepen een leuke activiteit georganiseerd in samenwerking met het Haags Kinder Atelier. Voor alle deelnemers, jong en oud, hebben wij rond 12:00 uur een eenvoudige maar voedzame lunch klaar staan. 

De dag wordt afgesloten met de doop van de speelboot. Tijdens de doop wordt ook de naam van de boot bekend gemaakt. Voor het bedenken van de naam schrijven we een kleurplatenactie uit. Alle kinderen uit de buurt kunnen een kleurplaat inkleuren en op deze tekening de boot de door hen bedachte naam geven. Uit alle inzendigen wordt er een winnaar gekozen. De door de winnaar bedachte naam zal op de boot worden aangebracht. De kleuractie loopt van 1 augustus tot en met 12 september. De kleurplaat is in die periode te downloaden op onze website.

Programma:
10 - 12 uur: klussen in de tuin en tuintjes winterklaar maken
10 - 12 uur: kidsactiviteiten voor kids van 4 tot 10 jaar
12 - 13 uur: lunch voor alle deelnemers, verzorgt door de Zeeheldentuin
13:30 uur: doop van de speelboot en bekendmaking winnaar kleurwedstrijd

Wil je komen klussen? Stuur dan een mailtje naar Lotte, dan houden we rekening met jou voor de lunch. 

Willen je kinderen mee doen aan de activiteit? Stuur ook dan een mailtje naar Lotte en geef hierin de voor-, achternaam en leeftijd van je kinderen aan. Dan zorgen wij dat ze bij de juiste activiteit worden ingedeeld.

Deel dit bericht!

« Bekijk al het nieuws

Al het nieuws